Tofustroganoff Kasviskapinan tyyliin – tämä on herkullinen versio monien rakastamasta ruoasta. Suolakurkku ja dijon-sinappi antavat kastikkeelle herkulliselle maun.
TOFUSTROGANOFF
Ainekset:
- 300-400 g marinoitua tofua
- 4 rkl öljyä
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 100 g herkkusieniä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 tl Dijon-sinappia
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1/2 tl curryjauhetta
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 2 dl soija- tai kaurakermaa
- 2 suolakurkkua
- suolaa ja mustapippuria
- (tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria)
Valmistus:
- Ota tofu pois paketista ja painele kuivaksi keittiöpyyhkeellä. Murustele tofu mukavan kokoisiksi paloiksi pannulle ja paista kuivalla pannulla muutama minuutti. Lisää 2 rkl öljyä ja ruskista. Siirrä sivuun odottamaan.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi herkkusienet.
- Kuumenna loput öljystä paistokasarissa tai isolla pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja herkkusienet, paista jokunen minuutti. Sekoita joukkoon tomaattipyre, soijakastike, sinappi, oregano, savupaprika ja curryjauhe. Paista hetki.
- Lisää tomaattimurska ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä n. 15 minuuttia.
- Kuutioi suolakurkut. Lisää ne kastikkeeseen yhdessä tofun ja kerman kanssa. Anna kuumentua. Mausta suolalla ja pippurilla sekä halutessasi tuoreella hienonnetulla persiljalla tai korianterilla.
- Lisukkeeksi sopii esimerkiksi keitetyt perunat tai ruokakaura.
Katso myös nämä mainiot stroganoff-reseptit:
reseptitpääruoka
herkkusienisipulisuolakurkkutofuvalkosipuli