Veriappelsiinisalsa raikastaa ruoan kuin ruoan. Makean kirpeät veriappelsiinit saavat seurakseen mm. punasipulia, valkosipulia ja chiliä. Helppo ja nopea salsa maistuu erityisesti texmex-henkisten annosten kanssa.
VERIAPPELSIINISALSA
Ainekset:
- 2 veriappelsiinia
- 1 pieni punasipuli (tai puolet isommasta)
- 1-2 valkosipulinkynttä
- ½-1 punainen chili
- 1-2 rkl tuoretta korianteria tai persiljaa hienonnettuna
- 1 rkl limen mehua
- ½ tl suolaa
Valmistus:
- Kuori veriappelsiinit veitsellä niin, että saat myös valkoisen osan pois. Leikkkaa appelsiinit pieniksi kuutioiksi ja laita hetkeksi siivilään (laita siivilän kupin päälle, niin voit vaikka hörpätä irronneet mehut ;)).
- Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele chili, hienonna korianteri.
- Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään. Laita hetkeksi maustumaan jääkaappiin ennen tarjoilua.
Vinkit!
Veriappelsiinit ovat sesongissa vain parisen kuukautta vuoden alussa. Voit tehdä salsan myös tavallisista appelsiineista.
Tarvittaessa jätä chili pois salsasta ja tarjoile se erikseen, niin halukkaat voivat lisätä sitä omien salsojensa joukkoon oman maun mukaan.
reseptitkastikkeet
chilikorianterilimepunasipulivalkosipuliveriappelsiini