Överit Vöner-ranskalaiset pitävät nimensä mukaisesti sisällään ranskalaisia ja Vöneriä sekä avokadokastiketta ja pico de galloa. Ah ja nam, ihan älyttömän hyvää!
ÖVERIT VÖNER-RANSKALAISET
INGREDIENTS
Ainekset:
- 750 g ranskanperunoita
- suolaa
- 1 pkt Vöner-viipaleita 200 g (tai muuta seitankebabia)
- n. 1 dl kasvipohjaista juustoa raastettuna
- tuoreita yrttejä (esim. korianteria & basilikaa) ja sipulinvarsia hienonnettuna
Avokadokastike:
- 1 iso kypsä avokado
- 1 dl kasvipohjaista fraichea
- ½ dl kasvipohjaista majoneesia
- ½ limen mehu
- suolaa
Pico de gallo:
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 1 pieni nippusipuli varsineen (tai muutama kevätsipuli)
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- ½-1 punainen chili
- ½ limen mehu
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
- suolaa & mustapippuria
Valmistus:
- Valmista ensin avokadokastike ja pico de gallo alla olevien ohjeiden mukaan.
- Paista ranskanperunat pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla.
- Paista Vöner-viipalet rapeiksi pannulla. Siirrä ranskalaiset tarjoiluvadille ja kasaa Vöner-viipaleet päälle. Raasta päälle juustoa reilusti.
- Viimeistele Vöner-ranskalaiset avokadokastikkeella, pico de gallolla ja reilulla määrällä silputtuja yrttejä ja sipulinvarsia. Tarjoile heti.
Avokadokastike:
- Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Muussaa avokado haarukalla ja sekoita joukkoon loput aineet.
Pico de gallo:
- Kuutioi kirsikkatomaatit ja hienonna sipuli varsineen. Hienonna valkosipulinkynsi ja chili (poista siemenet, jos haluat miedomman salsan).
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita hetkeksi tekeytymään jääkaappiin.
Vinkit!
Vöner ja muut seitankebabit tehdään vehnägluteenista eli ne eivät sovi gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Kokeile sen sijaan esimerkiksi Härkis-suikaleita tai raastettua tofua.
reseptitpääruoka
alle 30 minavokadochilikirsikkatomaattikorianterilimenippusipuliranskalaisetseitanvalkosipuli