Vaniljarahkapullat onnistuvat mainiosti täysin kasvipohjaisina. Ihanan kuohkeat pullat täytetään vaniljaisella täytteellä, jossa on tietysti runsaasti rusinoita. Täydellisiä vaikkapa pääsiäisen kahvipöytään!
VANILJARAHKAPULLAT
Ainekset:
Pullataikina:
- 5 dl kaura- tai ruisjuomaa tai vettä
- 50 g hiivaa
- 100 g vegaanista voita tai margariinia tai rypsiöljyä
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- n. 1,4 l vehnäjauhoja
Täyte:
- 400 g vaniljanmakuista soijajogurttia
- 1 dl sokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 rkl sitruunan mehua
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 1 1/2 dl rusinoita
Valmistus:
- Tee ensin pullataikina. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva sekaan. Sekoita niin, että hiiva liukenee.’
- Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.
- Sekoita hiivaseoksen joukkoon sokeri, kardemumma ja suola.
- Ala lisäämään jauhoja taikinan sekaan vähän kerrallaan. Vaivaa taikina huolella käsin tai yleiskoneessa. Lisää rasva, kun suurin osa jauhoista on käytetty ja sekoita se hyvin taikinan joukkoon.
- Vaivaa taikinaa yhteensä noin 10 minuuttia, jotta siihen muodostuu hyvä sitko. Taikina on hyvää, kun se irtoaa vuoan reunoista eikä tartu käsiin. Varo kuitenkin, ettet tee liian jäykkää taikinaa.
- Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 30-45 min.
- Kippaa taikina jauhotetulle työpöydälle, vaivaa hieman ja jaa yhteensä kahdeksikymmeneksi palaksi. Pyörittele pulliksi ja laita leivinpaperille uunipellille. Yhdellä pellillä mahtuu kerralla paistamaan viisi pullaa. Peitä pullat liinalla ja kohota taas puolisen tuntia.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Tee täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
- Kasta juomalasin pohja jauhoihin ja paina sillä syvennys pullaan. Lusikoi täytettä koloon. Tee samalla tavalla kaikki pullat. Voitele pullien reunat esimerkiksi soijajogurtilla tai kaurakermalla.
- Paista pullia uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskistuneita ja kypsiä. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
reseptitmakeat leivonnaiset
pääsiäinenpullarusinatsitruuna