Paholaisen perunat ovat hauska pikkusyötävä, joiden esikuva on klassisissa deviled eggseissä. Tarjoile paholaisen pottuja vaikkapa pääsiäispöydässä tai vappubrunssilla.
PAHOLAISEN PERUNAT (DEVILED POTATOES)
Ainekset:
- 5 pienehköä munan muotoista perunaa
- 1 dl vegaanista majoneesia
- 1 rkl ravintohiivahiutaleita
- 2 tl dijon-sinappia
- 1 tl sitruunamehua
- ½ tl kurkumajauhetta
- ½ tl paprikajauhetta
- suolaa ja mustapippuria
- kala namak -suolaa (ei välttämätön, mutta tuo kananmunamaista makua)
- merilevämätiä
- ruohosipulia (tai tilliä)
Valmistus:
- Pese perunat hyvin, niitä ei tarvitse kuoria. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.
- Valmista täyte. Mittaa majoneesi kippoon ja sekoita joukkoon ravintohiivahiutaleet, sinappi, sitruunamehu, kurkumajauhe ja paprikajauhe. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan.
- Halkaise perunat ja kaiverra niihin pieni kuoppa lusikalla (“keltuaisen paikka”). Ripsauta pintaan kala namak -suolaa.
- Pursota tai lusikoi täytettä perunoille. Viimeistele merilevämädillä ja hienonnetulla ruohosipulilla.
Mitä ihmeen kala namak -suolaa?
Jos haluat tuoda perunoihin kananmunamaista makumaailmaa, ripsauta niille hieman kala namak -suolaa. Sen tuoksu ja maku muistuttavat hämmentävän paljon kananmunaa! Löydät kala namak -suolaa hyvin varustelluista marketeista (ainakin Redin K-Supermarketin valikoimassa) sekä esim. Ruohonjuuresta.
reseptitalkuruoat
merilevämätipääsiäinenperunaruohosipulivappu