Sillitön gubbröra on vegaaninen versio ruotsalaisten suosikki sillitahnasta. Se maistuu erinomaisesti alkuruokana näkkileivän tai ruisnappien kanssa tarjoiltuna. Kesällä sen kaveriksi sopivat keitetyt varhaisperunat.
SILLITÖN GUBBRÖRA
Ainekset:
- 1-2 perunaa (n. 180 g)
- 1/2 pkt tofua (n. 135 g)
- 3/4 tl kala namak -suolaa
- 1 prk Kalavale Sillitöntä silliä (200 g)
- 1/2 ruukkua ruohosipulia
- 1/2 ruukkua tilliä
- 1 dl vegaanista fraichea
- 3 rkl vegaanista majoneesia
- 3 rkl merilevämätiä tai -kaviaaria
- Suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
- Keitä perunat kypsiksi. Anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
- Ota tofu pois paketista, kääräise puhtaan keittiöpyyhkeen sisään ja laita painon alle vähintään 15 minuutiksi. Murenna pieniksi paloiksi ja mausta kala namak -suolalla.
- Leikkaa sillittömät sillit pieniksi paloiksi. Hienonna ruohosipuli ja tilli.
- Sekoita kaikki gubbröran ainekset keskenään, myös kaikki sillittömän silli -purkin kastikkeet. Mausta suolalla (luultavasti ei kaipaa enempää) ja mustapippurilla.
- Tarjoile esimerkiksi ruisnappien tai -nachojen kanssa.
Vinkit!
Voit tehdä gubbröran myös itse tehdystä munakoisosillistä. Resepti löytyy täältä, mausta kastike curryn sijaan sinapilla.
Kala namak -suola on mustaa rikkipitoista suolaa, jossa on vahva kananmunan aromi. Sen sijaan voi toki käyttää myös tavallista suolaa.
reseptitalkuruoatkastikkeet
merilevämätipääsiäinenperunaruohosipulitillitofuvappu