Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 28 )reseptit ( 528 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 30 )keitot ( 43 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 42 )makeat leivonnaiset ( 40 )pääruoka ( 167 )pasta ( 55 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 42 )suolaiset leivonnaiset ( 24 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 67 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 64 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 7 )arkiruoka ( 69 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 13 )banaani ( 5 )basilika ( 43 )bataatti ( 10 )broccoliini, varsiparsakaali ( 3 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 10 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 61 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )juuriselleri ( 3 )kaali ( 16 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 7 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 13 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 21 )kookosmaito ( 5 )korianteri ( 70 )kukkakaali ( 18 )kurkku ( 29 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 13 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 30 )leipä ( 4 )leivonta ( 29 )lime ( 58 )linssit ( 15 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 14 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 6 )manteli ( 10 )marjat ( 3 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 22 )miso ( 9 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )mustikka ( 3 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 21 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 21 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 6 )omena ( 16 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 30 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 5 )paprika ( 46 )parsa ( 5 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 27 )pehmeä tofu ( 3 )perilla ( 3 )persilja ( 37 )persimon ( 8 )peruna ( 54 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )pizza ( 3 )porkkala ( 3 )porkkana ( 78 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 59 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 8 )ravintohiivahiutaleet ( 40 )retiisi ( 13 )riisi ( 19 )risotto ( 11 )rosmariini ( 10 )rucola ( 4 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 16 )salottisipuli ( 9 )salvia ( 3 )sämpylät ( 5 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 13 )siemenet ( 12 )sienet ( 34 )sipuli ( 162 )sitruuna ( 125 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 24 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 15 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 5 )tatit ( 10 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 5 )tilli ( 22 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 60 )tomaatti ( 24 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 272 )vappu ( 11 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 6 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 26 )

TOMAAT­TINEN TATTI­PATA

Tomaattinen tattipata on ihanaa syysruokaa. Juhlavuudestaan huolimatta se sopii hyvin myös arkeen, sillä ruoka on pöydässä alle tunnissa ja vain paranee uudelleen lämmitettäessä.

Annoskuva reseptille tomaattinen tattipata

TOMAAT­TINEN TATTI­PATA

Lautanen ja aterimet ikoni
4-6 annosta
kello
40-50 min

Ainekset:

  • 1 iso sipuli (n. 150 g)
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 500 g tuoreita tatteja 
  • 2 rkl öljyä 
  • 2 rkl kasvipohjaista voita
  • 2 tl tuoretta salviaa hienonnettuna
  • 2 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl punaviiniä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 5 dl kasvislientä (esim. vettä ja 1 kasvisliemikuutio)
  • suolaa ja mustapippuria
  • tarjoiluun esim. polentaa, perunamuusia tai pastaa

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Putsaa tatit ja leikkaa paloiksi.
  2. Laita sienet paistokasariin tai isolle pannulle ja hauduta muutama minuutti. Lisää sitten öljy ja sipuli, kuullota, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää valkosipuli ja paista vielä hetki. Sekoita joukkoon kasvipohjainen voi, hienonnetut yrtit, chilihiutaleet, tomaattipyre ja soijakastike. Paista hetki. Ripottele vehnäjauhot pinnalle ja sekoita joukkoon.
  3. Lisää punaviini ja anna kiehahtaa. Lisää sitten tomaattimurska ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pataa kevyesti poreillen noin 20-30 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Tarjoile esimerkiksi polentan tai perunamuusin kanssa. Lisukkeeksi sopii hyvin myös raikas vihreä salaatti.

Vinkit!

Voit tehdä padan myös muista sienistä, kuten esikäsitellyistä rouskuista ja haperoista tai herkkusienistä.

Lisää halutessasi pataan juureksia. Proteiinia voi lisätä pataan esimerkiksi soijasuikaleiden, herniksen tai papujen muodossa.

reseptitpääruoka
rosmariinisalviasienetsipulitatitvalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit