Tomaattinen tattipata on ihanaa syysruokaa. Juhlavuudestaan huolimatta se sopii hyvin myös arkeen, sillä ruoka on pöydässä alle tunnissa ja vain paranee uudelleen lämmitettäessä.
TOMAATTINEN TATTIPATA
Ainekset:
- 1 iso sipuli (n. 150 g)
- 4 valkosipulinkynttä
- 500 g tuoreita tatteja
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl kasvipohjaista voita
- 2 tl tuoretta salviaa hienonnettuna
- 2 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 1/2 tl chilihiutaleita
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl punaviiniä
- 500 g tomaattimurskaa
- 5 dl kasvislientä (esim. vettä ja 1 kasvisliemikuutio)
- suolaa ja mustapippuria
- tarjoiluun esim. polentaa, perunamuusia tai pastaa
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Putsaa tatit ja leikkaa paloiksi.
- Laita sienet paistokasariin tai isolle pannulle ja hauduta muutama minuutti. Lisää sitten öljy ja sipuli, kuullota, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää valkosipuli ja paista vielä hetki. Sekoita joukkoon kasvipohjainen voi, hienonnetut yrtit, chilihiutaleet, tomaattipyre ja soijakastike. Paista hetki. Ripottele vehnäjauhot pinnalle ja sekoita joukkoon.
- Lisää punaviini ja anna kiehahtaa. Lisää sitten tomaattimurska ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pataa kevyesti poreillen noin 20-30 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoile esimerkiksi polentan tai perunamuusin kanssa. Lisukkeeksi sopii hyvin myös raikas vihreä salaatti.
Vinkit!
Voit tehdä padan myös muista sienistä, kuten esikäsitellyistä rouskuista ja haperoista tai herkkusienistä.
Lisää halutessasi pataan juureksia. Proteiinia voi lisätä pataan esimerkiksi soijasuikaleiden, herniksen tai papujen muodossa.
reseptitpääruoka
rosmariinisalviasienetsipulitatitvalkosipuli