Lampaankääpänugetit ovat hauska herkku. Paneroidut ja rapeiksi paistetut lampaankäävät maistuvat esimerkiksi majoneesiin dipattuina tai perunamuusin kaverina.
LAMPAANKÄÄPÄNUGETIT
Ainekset:
- 150 g lampaankääpiä
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 dl kaurakermaa
- 1 ½ dl pankojauhoja (tai korppujauhoja)
- öljyä paistamiseen
- mustapippuria ja sormisuolaa
- sitruunalohkoja
Valmistus:
- Putsaa lampaankäävät ja leikkaa ne nugettien kokoisiksi paloiksi (lampaankääpien jalat kannattaa käyttää johonkin toiseen ruokaan).
- Ota kolme kulhoa ja laita yhteen vehnäjauhot ja suola, toiseen kaurakerma ja kolmanteen pankojauhot.
- Paneroi lampaankäävät pyörittelemällä ne ensin vehnäjauhoissa, sitten kaurakermassa ja viimeiseksi pankojauhoissa.
- Kuumenna reilu loraus öljyä pannulla ja paista nugetit molemmin puolin kullanruskeiksi, 3-4 minuuttia per puoli. Nosta valmiit nugetit hetkeksi talouspaperin päälle, jotta enimmät rasvat valuvat pois.
- Mausta nugetit vielä pippurilla, sormisuolalla ja sitruunan mehulla.
- Tarjoile lampaankääpänugetit esimerkiksi currymajoneesin ja salaatin kanssa. Ne maistuvat ihanilta myös perunamuusin kanssa nautittuna.
reseptitpääruoka
lampaankääpäsienetsitruuna