Tom yam tai tom yum -keitto on yksi thaimaalaisen keittiön klassikoista. Aromaattinen soppa on helppo tehdä valmiista tom yam -tahnasta ja tässä versiossa ruokaisuutta lisätään nuudeleilla.
TOM YAM -NUUDELIKEITTO
Ainekset:
- 180-200 g riisinuudeleita
- 2 kevätsipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tuoretta inkivääriä hienona raasteena
- 1 l vettä
- 100 g tom yam -maustetahnaa
- 150 g kehnäsieniä (tai herkkusieniä)
- 150 g kirsikkatomaatteja
- 2 rkl vegaanista kalakastiketta
- 2 rkl limen mehua
- (soijakastiketta)
- (vegaanisia katkarapuja, esim. Vatkiksia)
- thaibasilikaa tai korianteria
Valmistus:
- Keitä riisinuudelit kypsiksi. Huuhtele kylmällä vedellä ja jaa kulhoihin.
- Hienonna kevätsipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, kuori ja raasta inkivääri hienoksi raasteeksi.
- Laita kevätsipulit, valkosipulit ja inkivääri kattilaan. Lisää vesi ja tom yam -tahna. Kuumenna kiehuvaksi.
- Leikkaa sienet paloiksi, halkaise kirsikkatomaatit. Lisää ne kattilaan ja keitä muutama minuutti.
- Mausta keitto vegaanisella kalakastikkeella ja limen mehulla. Maista lientä ja jos se kaipaa mielestäsi vielä suolaisuutta, lisää soijakastiketta vähän kerrallaan.
- Kauho keitto kulhoihin nuudeleiden päälle. Viimeistele halutessasi vegaanisilla katkaravuilla. Jaa keittojen päälle vielä thaibasilikaa ja tarjoile heti.
Vinkit!
Voit laittaa keiton joukkoon myös mieluista proteiinia, kuten tofua tai soijasuikaleita.
reseptitkeitot
aasialainenalle 20 minalle 30 mininkiväärikevätsipulikirsikkatomaattilimenuudelitsienetthaibasilikavalkosipuli