Tämän simppelin tofu-pastasalaatin juju on mausteisella mangochutneylla terästetty kastike. Pastasalaatti maistuu niin lounaana kuin iltapalanakin ja se on loistavaa tarjottavaa kekkereissä.
TOFU-PASTASALAATTI MANGOCHUTNEYKASTIKKEELLA
Ainekset:
- 250 g pastaa
- suolaa
- 250 g Jalotofu paahtopala maustettu
- 1-2 rkl öljyä
- 1 (suippo)paprika
- 3-5 kevätsipulia
Mangochutneykastike:
- 1 dl vegaanista majoneesia
- 1 dl vegaanista turkkilaista jogurttia tai fraichea
- 2-3 rkl mangochutneyta
- ½ – 1 rkl sitruunan mehua
- 1 tl curryjauhetta
- suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta, huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen loppuu ja jätä siivilään odottamaan.
- Paista paahtopaloja hetki kuivalla pannulla. Lisää sitten öljy ja paista rapeaksi välillä sekoitellen. Siirrä tofut pois pannulta ja anna jäähtyä.
- Halkaise paprika ja poista kanta sekä siemenkota. Leikkaa paprika paloiksi. Hienonna kevätsipulit.
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
- Sekoita isossa kulhossa pasta, tofu, paprika, kevätsipulit ja kastike. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Tarjoile heti tai laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan.
Vinkit!
Voit tehdä salaatin myös tavallisesta kiinteästä tofusta, tarvitset sitä 270-300 g. Ota tofu paketista, kääräise se puhtaan keittiöpyyhkeen sisään ja laita painon alle 15-30 minuutiksi. Revi paloiksi ja paista samalla tavalla kuin paahtopalat. Mausta lopuksi curryjauheella.
Mangochutneyta myydään hyvin varustelluissa ruokakaupoissa ja aasialaisissa marketeissa. Chilin suhteen niitä on eri vahvuisia, joten maistele ja lisää kastikkeen joukkoon oman maun mukaan.
reseptitsalaatit
alle 30 minkevätsipulimangochutneypaprikasitruunatofu