Punajuuri-burgundinpata eli beet bourguignon on vegeversio klassisesta pataruoasta. Tuhtien makujen pata sisältää myös juuriselleriä ja sieniä ja se sopii täydellisesti syksyyn!
PUNAJUURI-BURGUNDINPATA (BEET BOURGUIGNON)
Ainekset:
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 8 pienehköä punajuurta (osa voi olla raitajuuria)
- n. 400 g juuriselleriä
- ½ l kantarelleja tai suppilovahveroita
- 200 g herkkusieniä
- 2 rkl öljyä
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 2 dl punaviiniä
- 7-8 dl kasvislientä (esim. liemikuutiosta valmistettua)
- 3 laakerinlehteä
- 1 tl savuaromia
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja mustapippuria
- 1 rkl maizenaa + 3 rkl vettä
- tuoretta timjamia
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori ja paloittele juuriselleri. Putsaa sienet ja leikkaa paloiksi.
- Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipulinkynnet, punajuuret ja juurisellerit ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Lisää sitten sienet ja paista vielä hetki. Sekoita joukkoon tomaattipyre ja punaviini, anna kiehahtaa.
- Kaada kasvisliemi kasariin ja kuumenna kiehuvaksi. Anna punajuuri-burgundinpadan hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 30-45 minuuttia. Mausta pata savuaromilla, balsamiviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita keskenään maizena ja vesi, lisää suurus padan joukkoon sekoittaen ja hauduta pataa vielä hetki.
- Viimeistele punajuuri-burgundinpata tuoreella timjamilla ja tarjoile esimerkiksi perunamuusin kera.
Vinkit!
Halutessasi ruokaisemman padan, lisää joukkoon pari purkillista kypsiä linssejä tai papuja.
reseptitpääruoka
juuriselleripataruokapunajuurisienetsipulitimjamivalkosipuli