Suppilovahvero-chowder on ihanan tuhti keitto! Amerikkalaissyntyinen paksu chowder maistuu taivaalliselta viilenevissä säissä hyvän leivän kanssa tarjoiltuna.
SUPPILOVAHVERO-CHOWDER
Ainekset:
- 1 pieni purjosipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 5 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta
- 2 rkl öljyä
- 1 l suppilovahveroita (tai 250 g pakastettuja tai 25 g kuivattuja)
- pari lehtisellerin vartta
- 1 palsternakka
- 6 perunaa
- 1 l kasvislientä
- 2 dl kaurakermaa
- suolaa ja mustapippuria
- ½ sitruunan mehu
- lehtisellerin lehtiä (tai esim. timjamia tai persiljaa)
- Leikkaa purjo pituussuunnassa puoliksi, huuhtele ja leikkaa siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, pilko aurinkokuivatut tomaatit ohuiksi suikaleiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota purjosipulia muutama miuutti. Lisää valkosipulit, aurinkokuivatut tomaatit ja suppilovahverot. Paista miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.
- Hienonna lehtisellerit (jos sellereissä on paljon lehtiä, käytä ne lopuksi keiton viimeistelyyn). Kuori ja paloittele palsternakka ja perunat. Lisää kattilaan, paista hetki.
- Lisää kasvisliemi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä chowderia miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.
- Sekoita kaurakerma keiton joukkoon, mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita sitruunamehu joukkoon juuri ennen tarjoilua, älä enää keitä.
- Viimeistele annokset hienonnetuilla lehtisellerin lehdillä tai esimerkiksi timjamilla.
reseptitkeitot
aurinkokuivatut tomaatitlehtiselleripalsternakkaperunapurjosienetsitruunasuppilovahverovalkosipuli