Sugo di pomodoro eli tomaattikastike italialaisittain on simppeli raaka-aineiltaan ja helppo valmistaa. Soossi sopii hyvin esimerkiksi pastan kanssa tarjottavaksi, lasagneen upotettavaksi tai pizzalle levitettäväksi.
Sugo on italiaa ja tarkoittaa kastiketta.
SUGO DI POMODORO
Ainekset:
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 prk säilöttyjä kuorittuja tomaatteja (á 400 g)
- kourallinen basilikanlehtiä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti, kunnes se muuttuu kuultavaksi. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki.
- Lisää kuoritut tomaatit mehuineen kattilaan. Huuhtele purkit pienellä määrällä vettä ja lisää kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kevyesti poreillen noin 30 minuuttia. Sekoittele ja muussaa tomaatteja välillä kapustalla.
- Sekoita lopuksi kastikkeen joukkoon basilikanlehtiä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Halutessasi voit soseuttaa kastikkeen sauvasekoittimella.
reseptitkastikkeet
basilikasipulitomaattivalkosipuli