Perunasalaatti sipseillä kuulostaa ehkä vähän vitsiltä, mutta ei ole. Sipseillä aateloitu pottusalaatti on ihan mahtava ruoka, joka sopii vaikka uuden vuoden herkutteluun, brunssitarjottavaksi tai grilliruokien lisukkeeksi.
Perunalastut toimivat perunasalaatin mausteena. Ne kannattaa ripotella salaatin pinnalle vasta juuri ennen tarjoilua, sillä ne vettyvät nopeasti ja sitten niiden ihanan rouskuva idea katoaa. Muuten salaatin voi hyvin tehdä valmiiksi jo vaikka pari tuntia ennen syömistä. Salaatti toimii myös lämpimänä, jos aikaa ei ole jäähdytellä pottuja.
PERUNASALAATTI SIPSEILLÄ
Ainekset:
- 1 kg (varhais)perunoita
- 2 pientä kesäpunasipulia varsineen (tai 1 pieni punasipuli ja muutama kevätsipuli tai ½ ruukkua ruohosipulia)
- 2 dl kasvipohjaista fraichea
- ½ dl vegaanista majoneesia
- 2 tl vahvaa sinappia (esim. dijon)
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- suolaa ja mustapippuria
- pari kourallista perunalastuja
- lehtipersiljaa
Valmistus:
- Pese tai kuori perunat ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.
- Leikkaa perunat suupaloiksi. Hienonna sipulit varsineen.
- Yhdistä fraiche, majoneesi, sinappi ja hienonnettu valkosipulinkynsi, mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita kastike perunoiden ja sipulien joukkoon, säästä hieman sipulinvarsia koristeeksi.
- Kippaa perunasalaatti tarjoilukulhoon ja murustele päälle perunalastuja. Hienonna persilja ja ripottele perunasalaatin päälle yhdessä säästämiesi sipulinvarsien kanssa.
reseptitlisukkeetsalaatit
perunapunasipulivalkosipuli