Tofu-kurpitsacurry on hurmaavien makujen lämmittävä ruoka. Vegaaninen curry on helppo valmistaa ja chilin määrää säätämällä maistuu koko perheelle!
Tässä curryssa tofua ei paisteta, vaan se saa rauhassa imeä kaikki kastikkeen ihanat maut itseensä. Pilko kurpitsa reiluiksi kuutioiksi, jotta ne eivät kypsy ihan mössöksi. Viimeisen silauksen ruokaan antavat sitruunan raastettu kuori ja mehu.
TOFU-KURPITSACURRY
Ainekset:
- 1 pkt tofua, maustamatonta (n. 270 g)
- 500 g myskikurpitsaa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl (kookos)öljyä
- 2 tl curryjauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- ½ tl kurkumaa
- ½ tl chilijauhetta
- 1 prk tomaattimurskaa (500 g)
- 2 prk kookosmaitoa (á 250 ml)
- 1 pss pinaattia (65 g)
- 1 sitruunan raastettu kuori
- ½ sitruunan mehu
- suolaa
- tarjoiluun tuoretta korianteria, chiliä ja lime- tai sitruunalohkoja
- lisukkeeksi keitettyä riisiä
Valmistus:
- Ota tofu paketistaan ja kääräise se puhtaan keittiöpyyhkeen sisään. Laita painon (esim. valurautapannu) alle noin vartiksi, jotta enimmät nesteet puristuvat pois.
- Kuori myskikurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja kurpitsa, jatka kuullottamista muutama minuutti. Sekoita joukkoon curry, juustokumina, kurkuma ja chili, kuullota vielä hetki.
- Lisää pannulle tomaattimurska ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua noin 10 minuuttia, kunnes kurpitsa alkaa pehmetä.
- Kuutioi tofu ja lisää se kasariin. Hauduta vielä 10 minuuttia. Lopuksi sekoita joukkoon pinaatit sekä raastettu sitruunankuori. Mausta sitruunan mehulla ja suolalla.
- Tarjoile keitetyn riisin ja lime- tai sitruunalohkojen kanssa. Viimeistele annokset tuoreella korianterilla ja chilillä.
reseptitpääruoka
aasialainencurrykurpitsamyskikurpitsapinaattisipulisitruunatofuvalkosipuli