Porkkanalaatikko on monien suosikkilaatikko! Perinteinen riisipuuropohjainen laatikko on helppo valmistaa ja onnistuu täydellisesti myös täysin kasvipohjaisesti.
PORKKANALAATIKKO
Ainekset:
- 1 kg porkkanoita
- 1 ½ dl puuroriisiä
- 2 dl vettä
- 5 dl kaurakermaa
- 2 rkl tummaa siirappia
- 1 tl suolaa
- ½ tl muskottipähkinää jauhettuna
- ¼ tl valkopippuria jauhettuna
- 3 rkl vegaanista voita
- 2 rkl korppujauhoja
Valmistus:
- Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi (palojen koosta riippuen noin puoli tuntia). Valuta, mutta säästä desi keitinvedestä. Soseuta porkkanat.
- Laita puuroriisi ja vesi toiseen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti ja anna veden imeytyä riiseihin. Lisää kaurakerma ja keitä kypsäksi (n. 30-40 minuuttia).
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Sekoita porkkanasose, porkkanoiden keitinvesi ja riisipuuro keskenään. Mausta siirapilla, suolalla, muskottipähkinällä ja valkopippurilla.
- Voitele uunivuoka ruokalusikallisella voita. Kaada porkkana-riisiseos vuokaan. Ripottele pintaan korppujauhot ja tee siihen halutessasi lusikalla kuvioita. Laita 2 rkl voita nokareina vuoan pinnalle.
- Paista porkkanalaatikkoa uunissa 1 ½ tuntia.
Vinkit!
Gluteeniton porkkanalaatikko onnistuu helposti: vaihda korppujauhot gluteenittomiin ja valitse kaupassa gluteeniton kaurakerma.
Jos haluat oikaista, voit käyttää valmista porkkanasosetta. Tarvitset sitä yhteensä kilon.
reseptitlisukkeet
jouluporkkanariisi