Punajuurivuoka on joulupöydän väripilkku! Herkullisessa vuuassa maistuvat pekaanipähkinät ja vegaaninen sinihomejuusto. Santsaustakuu!
PUNAJUURIVUOKA
Ainekset:
- 700 g punajuuria
- 1 punasipuli
- 1 dl pekaanipähkinöitä
- 100 g vegaanista sinihomejuustoa
- suolaa ja mustapippuria
- 2 dl kaurakermaa
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä.
- Kuori punasipuli ja leikkaa siivuiksi. Rouhi pekaanipähkinät karkeaksi rouheeksi.
- Lado ainekset vuokaan kerroksittain: punajuuri- ja punasipulisiivuja, pähkinärouhetta ja murusteltua sinihomejuustoa. Ripsi väleihin myös hieman suolaa ja mustapippuria.
- Kaada vuokaan kaurakerma.
- Paista vuokaa uunissa noin tunnin – puolentoista ajan tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Mitä ohuemmat siivut, sitä lyhyempi paistoaika.
reseptitlisukkeet
joulupähkinätpunajuuripunasipuli