FENKOLI-PARSA­KAALI­SALAATTI

Fenkoli-parsakaalisalaatti on keväisen raikas salaatti, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Ohueksi viipaloidut kasvikset saavat makua paahdetuista auringonkukansiemenistä ja appelsiinilla maustetusta kastikkeesta.

Annoskuva reseptille fenkoli-parsakaalisalaatti

FENKOLI-PARSA­KAALI­SALAATTI

Lautanen ja aterimet ikoni
4-6:lle
kello
30 min

Ainekset:

  • 1 fenkoli (n. 250 g)
  • 1 pieni parsakaali (n. 250 g)
  • 3 kevätsipulia 
  • 1/2 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 tl sumakkia

Kastike:

  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl appelsiinin mehua
  • 1 rkl omenaviinietikkaa (tai muuta viinietikkaa)
  • 1 rkl agavesiirappia
  • 1 tl (kokojyvä)dijon-sinappia
  • 1/2 tl suolaa

Valmistus:

  1. Huuhtele fenkoli ja leikkaa siitä kanta pois. Leikkaa fenkoli puoliksi. Huuhtele parsakaali, leikkaa varsi erilleen ja kuori se. Leikkaa parsakaalin kukinto neljään osaan.
  2. Leikkaa fenkoli ja parsakaali mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Helpoiten tämä onnistuu mandoliinin avulla, mutta voit kokeilla myös juustohöylää tai käyttää terävää veistä.
  3. Hienonna kevätsipuli. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan, varo ettei ne pala. Anna jäähtyä.
  4. Mittaa kastikkeen ainekset kannelliseen purkkiin ja ravistele voimakkaasti, jotta ainekset sekoittuvat. Voit myös sekoittaa kastikkeen kulhossa.
  5. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Kaada kastike joukkoon ja sekoita hyvin. Tarkista suolan ja hapokkuuden määrä. Laita salaatti hetkeksi jääkaappiin maustumaan ennen tarjoilua.
reseptitsalaatit
appelsiiniauringonkukansiemenfenkolikevätsipuliparsakaalisumakki

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit