Fenkoli-parsakaalisalaatti on keväisen raikas salaatti, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Ohueksi viipaloidut kasvikset saavat makua paahdetuista auringonkukansiemenistä ja appelsiinilla maustetusta kastikkeesta.

FENKOLI-PARSAKAALISALAATTI


Ainekset:
- 1 fenkoli (n. 250 g)
- 1 pieni parsakaali (n. 250 g)
- 3 kevätsipulia
- 1/2 dl auringonkukansiemeniä
- 1 tl sumakkia
Kastike:
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 2 rkl appelsiinin mehua
- 1 rkl omenaviinietikkaa (tai muuta viinietikkaa)
- 1 rkl agavesiirappia
- 1 tl (kokojyvä)dijon-sinappia
- 1/2 tl suolaa
Valmistus:
- Huuhtele fenkoli ja leikkaa siitä kanta pois. Leikkaa fenkoli puoliksi. Huuhtele parsakaali, leikkaa varsi erilleen ja kuori se. Leikkaa parsakaalin kukinto neljään osaan.
- Leikkaa fenkoli ja parsakaali mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Helpoiten tämä onnistuu mandoliinin avulla, mutta voit kokeilla myös juustohöylää tai käyttää terävää veistä.
- Hienonna kevätsipuli. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan, varo ettei ne pala. Anna jäähtyä.
- Mittaa kastikkeen ainekset kannelliseen purkkiin ja ravistele voimakkaasti, jotta ainekset sekoittuvat. Voit myös sekoittaa kastikkeen kulhossa.
- Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Kaada kastike joukkoon ja sekoita hyvin. Tarkista suolan ja hapokkuuden määrä. Laita salaatti hetkeksi jääkaappiin maustumaan ennen tarjoilua.
reseptitsalaatit
appelsiiniauringonkukansiemenfenkolikevätsipuliparsakaalisumakki