Vegaaninen kana-perunacurry on helppo, mutta supermaukas ruoka. Kasvipohjainen kana ja kotoisa peruna tekevät tästä kastikkeesta ruokaisan. Tarjoile curry esimerkiksi veikeän makuisen mango picklen kanssa.

VEGAANINEN KANA-PERUNACURRY


Ainekset:
- 1 sipuli
- 300 g perunoita (n. 5 keskikokoista)
- 2 + 1 rkl öljyä
- 3 + 1 rkl keltaista currytahnaa
- 4 dl kookosmaitoa
- 2 dl kasvislientä (esim. vettä ja 1 kasvisliemikuutio)
- 1 pkt kasvipohjaista kanaa, n. 240-250 g (esim. Gold & Green mureat ja mehevät suikaleet tai Muu kanaton suikale)
- 1 rkl (kookos)sokeria
- 1 rkl kasvipohjaista kalakastiketta
- 1 limen mehu
- 3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
- 3 kevätsipulia
- lisukkeeksi esim. mango pickleä ja keitettyä kauraa/ohraa/riisiä
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli. Pese (ja kuori) perunat ja leikkaa ne paloiksi.
- Kuumenna 2 rkl öljyä paistokasarissa tai isolla pannulla. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää 3 rkl currytahnaa sekä perunat ja paista sekoitellen vielä pari minuuttia.
- Lisää kookosmaito ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla kevyesti, kunnes perunat ovat kypsyneet (perunoiden koosta riippuen n. 20 min).
- Perunoiden kypsyessä ruskista vegekanat. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja ruskista vegekanat. Lisää pannulle lopuksi 1 rkl currytahnaa ja sekoita se hyvin vegekanojen joukkoon.
- Lisää vegekanat currykastikkeen sekaan. Mausta kastike sokerilla, kalakastikkeella, limen mehulla ja hienonnetulla korianterilla. Tarkista myös suolan määrä. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla.
- Tarjoile vegaaninen kana-perunacurry keitetyn riisin, ohran tai kauran tai näiden sekoituksen kanssa. Lisukkeeksi sopii mainiosti mango pickle.
Vinkit!
Vegekanan sijaan voit tehdä ruoan esim. soijasuikaleista (n. 100 g), herniksestä (n. 5 dl) tai tofusta (200-400 g).
Mango pickle on intialainen mausteinen pikkeli, joka sopii hyvin tämän tyylisten ruokien lisukkeeksi. Sitä voi ostaa aasialaisista ruokakaupoista.
reseptitpääruoka
aasialainenkevätsipulikorianterilimeperunasipulivegekana