Persimon-tuorepuuro on helppotekoinen arkiaamujen pelastaja. Sekoita se jo illalla tekeytymään, kiität itseäsi aamulla!
Persimon kaipaa melkeinpä aina kaverikseen jotain hapokasta, joten tuorepuuropohjaan puristetaan hiukan sitruunamehua. Näin persimonin parhaat puolet tulevat esille.
PERSIMON-TUOREPUURO
Ainekset:
- 1 kypsä persimon
- 2 ½ dl kaurahiutaleita (gluteenittomia tarvittaessa)
- 2 rkl chia-siemeniä
- 2 rkl kookoshiutaleita
- 2 ½ dl mantelimaitoa tai muuta kasvijuomaa
- ½ sitruunan mehu
- 2 rkl agavesiirappia
Lisäksi:
- granolaa tai mysliä (gluteenitonta tarvittaessa)
- persimonia kuutioina
- kookoslastuja tai -hiutaleita
- marjoja (esim. pensasmustikoita)
Valmistus:
- Kuori ja kuutioi persimon. Sekoita keskenään persimonkuutiot, kaurahiutaleet, chia-siemenet, kookoshiutaleet, mantelimaito, sitruunamehu ja agavesiirappi. Laita seos tekeytymään jääkaappiin yön yli tai vähintään noin tunniksi.
- Lusikoi kulhojen pohjalle granolaa tai mysliä. Jaa tuorepuuro kulhoihin. Viimeistele annokset persimonkuutioilla, kookoslastuilla ja tuoreilla marjoilla.
reseptitaamupalat
aamiainenchia-siemenetkaurapersimonsitruunatuorepuuro