Peltiquesadilla on mehevä ja mausteinen vaihtoehto isommankin porukan nälän taltuttamiseen. Helppo texmex-herkku maistuu niin viikonloppumättönä kuin arki-illallisenakin. Kirpsakka lime-korianterikastike raikastaa muuten tuhdin makuelämyksen.
PELTIQUESADILLA
Ainekset:
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 paprika
- 2 rkl öljyä
- 1 pkt texmex-maustettua kasvisjauhista (Härkis kaurajauhis texmex tai Muu jauhismuru taco) tai maustamatonta jauhista ja tacomaustetta
- 1 prk mustapapuja (230 g)
- 1 prk tomaattimurskaa (400 g)
- 200 g maissia (pakaste tai säilyke)
- suolaa, mustapippuria ja tacomaustetta
- 8 tortillaa
- 150 g vegaanista juustoraastetta (voit jättää pois, jos tarjoilet peltiquesadillan juustokastikkeen kanssa)
Lime-korianterikastike:
- 1 dl vegaanista fraichea
- 1 dl vegaanista majoneesia
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1/2 ruukkua korianteria
- 1 limen kuori ja mehu
- suolaa
Lisäksi esimerkiksi:
- salsaa
- vegaanista juustokastiketta
- marinoitua punakaalisalaattia
- jalapenoja
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet, leikkaa paloiksi.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai isossa paistinpannussa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja kasvisjauhis ja paista, kunnes jauhis on ruskistunutta.
- Lisää valutetut mustapavut ja tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kymmenen minuutin ajan.
- Laita tässä välissä uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Sekoita kastikkeen joukkoon paprika ja maissi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja maun mukaan tacomausteella.
- Levitä pellille leivinpaperin päälle seitsemän tortillaa limittäin. Levitä täytekastike suorakaiteen muotoon keskelle, ripottele päälle juustoraaste ja laita viimeinen tortilla keskelle. Taita reunoilta tortillat täytteen päälle niin, että se peittyy kokonaan.
- Laita peltiquesadillan päälle toinen levinpaperi ja pelti. Paista uunissa 20 minuuttia. Ota päällä oleva pelti pois ja jatka paistamista viiden minuutin ajan.
- Quesadillan paistuessa valmista lime-korianterikastike. Mittaa fraiche ja majoneesi kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, hienonna korianteri. Lisää ne kulhoon yhdessä limen hienoksi raastetun kuoren ja mehun kanssa. Surauttele sekaisin sauvasekoittimella. Mausta suolalla.
- Anna peltiquesadillan vetäytyä muutama minuutti ja leikkaa sitten paloiksi. Tarjoile se lime-korianterikastikkeen ja muiden mieluisten lisukkeiden kanssa.
Vinkit!
Gluteeniton peltiquesadilla valmistuu käyttämällä gluteenittomia tortilloita ja valitsemalla gluteenittoman kasvisjauhiksen.
Täytteen voi tehdä kasvisjauhiksen sijasta myös soijarouheella, tarvitset sitä kaksi desiä.
reseptitpääruoka
kasvisjauhiskorianterilimemaismustapapupaprikapavutsipulitexmexvalkosipuli