Hoisin-glaseeratut vegepyörykät ovat tahmean ihania! Aasialaisittain maustetut pyörykät valmistuvat näppärästi kasvisjauhiksesta.
Tarjoile hoisin-glaseeratut vegepyörykät esimerkiksi paistettujen nuudelien kanssa. Mukaan voi pilkkoa runsaasti kasviksia: sipulia, porkkanaa, herkkusieniä ja eri värisiä paprikoita. Kata pöytään lisäksi chilitahnaa ja limelohkoja.
HOISIN-GLASEERATUT VEGEPYÖRYKÄT
Ainekset:
- 1 pkt kasvisjauhista (250-280 g)
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl inkivääriä hienona raasteena
- ½ ruukkua korianteria
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 tl chilirouhetta
- 2 rkl kaurafraichea
- 2 tl seesamiöljyä
- ½ tl mustapippuria
Paistamiseen:
- öljyä
- n. 1 dl hoisin-kastiketta (kaupan valmista tai alla olevan ohjeen mukaan valmistettua)
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- tarjoiluun chilikastiketta ja limelohkoja
- lisukkeeksi esim. nuudeleita
Hoisin-kastike:
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 rkl soijakastiketta
- 2 rkl maapähkinävoita
- 1 rkl kookossokeria
- 2 tl riisiviinietikkaa
- 2 tl seesamiöljyä
- 2 tl srirachaa
- ripaus mustapippuria
Valmistus:
- Valmista ensin hoisin-kastike. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna niitä hieman veitsellä. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen (tai sauvasekoittimen kulhoon) ja surauttele sileäksi kastikkeeksi.
- Tee sitten pyörykät. Laita kasvisjauhis kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, raasta inkivääri ja hienonna korianteri. Sekoita kaikki vegepyöryköiden ainekset keskenään.
- Pyörittele massasta öljytyin käsin pyöryköitä ja paista niitä öljyssä pannulla noin kymmenen minuuttia välillä käännellen.
- Lisää hoisinkastike pannulle ja jatka paistamista noin viisi minuuttia. Lisää pannulle seesaminsiemenet ja sekoittele niin, että niitä on pyöryköissä tasaisesti.
- Tarjoile hoisin-glaseeratut vegepyörykät esimerkiksi paistettujen nuudelien kanssa. Tarjoile lisäksi chilikastiketta.
reseptitkastikkeetpääruoka
aasialaineninkiväärikasvisjauhiskorianterimaapähkinävoivalkosipuli