Passionhedelmäposset on helppo ja raikas jälkiruoka, johon tarvitset vain muutaman raaka-aineen. Hedelmien hapot hyydyttävät kerman ihanan pehmoiseksi vanukkaaksi.
PASSIONHEDELMÄPOSSET
Ainekset:
- 3 passionhedelmää
- n. 1 rkl sitruunan mehua
- 2 1/2 dl kasvipohjaista vispikermaa (Alpro Whipping, Fazer Aito Vispi tai Oatly iMat Visp)
- 1/2 dl sokeria
- mintun tai sitruunamelissan lehtiä
Valmistus:
- Halkaise kaksi passionhedelmää ja kaavi hedelmäliha siemenineen pieneen tehosekoittimeen. Surauttele niin, että mehu irtoaa (voit tehdä tämän myös sauvasekoittimella). Siirrä seos siivilään ja valuta passionhedelmämehu.
- Mittaa passionhedelmämehu ja lisää sitruunan mehua sen verran, että saat yhteensä 3 rkl mehua.
- Mittaa vispikerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kolmen minuutin ajan koko ajan sekoitellen. Ota kattila pois liedeltä, lisää sekaan passion-sitruunamehu ja jaa seos neljään kulhoon tai lasiin.
- Anna possettien jäähtyä hetken aikaa ja siirrä sitten jääkaappiin n. 10-12 tunniksi.
- Halkaise viimeinen passionhedelmä ja lusikoi hedelmäliha possettien pinnalle. Koristele mintun tai sitruunamelissan lehdillä.
Vinkit!
Sitruuna- tai limeposset valmistuu samalla ohjeella, kun korvaa niiden mehulla passionhedelmän mehun.
Resepti on testattu mainituilla kasvipohjaisilla vispikermoilla, muiden vastaavien tuotteiden toimivuudesta ei voida antaa takeita.
reseptitjälkiruoat
minttupassionhedelmäsitruuna