Kaaliwokki on simppeli ruoka, joka valmistuu nopeasti ja on herkullisen koukuttavaa! Tarjoile kaaliwokki lisukkeena tai sellaisenaan tulisten pähkinöiden kanssa.
KAALIWOKKI TULISILLA PÄHKINÖILLÄ
Ainekset:
- 500 g kaalia
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 2 kevätsipulia
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl vaahtera- tai agavesiirappia
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 2 tl miriniä
- 2 tl seesamiöljyä
- tuoretta korianteria
Tuliset cashew-pähkinät:
- 1 ½ dl cashew-pähkinöitä
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl makeaa soijakastiketta
- 1 tl tulista chilijauhetta
Valmistus:
- Suikaloi kaali. Kuori sipuli, halkaise se ja leikkaa siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, kuori ja raasta inkivääri. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi.
- Kuumenna öljy wokissa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää kaali, valkosipuli ja inkivääri. Paista kuumalla pannulla koko ajan sekoitellen, kunnes kaali saa hieman väriä ja pehmenee.
- Sekoita soijakastike, siirappi, viinietikka, mirin ja seesamiöljy keskenään. Sekoita seos kaaliwokin joukkoon ja paista vielä hetki.
- Tarjoile kaaliwokki kevätsipulin, tuoreen korianterin ja tulisten pähkinöiden kanssa. Kaaliwokki sopii sellaisenaan syötäväksi tai lisukkeena tarjottavasi.
Tuliset cashew-pähkinät:
- Paahda pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes ne saavat hieman väriä.
- Sekoita joukkoon öljy ja paista vielä hetki. Sekoita sitten joukkoon makea soijakastike ja chilijauhe. Sekoita, jotta mausteet tarttuvat kaikkialle pähkinöihin. Anna jäähtyä.
Vinkit!
Jos sinulla ei ole miriniä, voit korvata sen sokerilla maustetulla riisiviinietikalla (tai vain jättää pois). Makean soijakastikkeen voi korvata sokerilla ja soijakastikkeella.
reseptitlisukkeetpääruoka
aasialainenalle 30 minarkiruokacashewinkiväärikaalikevätsipulisipulivalkosipuli