Paahdetut kikherneet ovat ihania naposteltavia! Ne sopivat myös salaatteihin, bowleihin ja sosekeittojen päälle. Mausteita vaihtelemalla saat aina eri makuisia herkkupalleroita.
PAAHDETUT KIKHERNEET
Ainekset:
- 1 prk kypsiä kikherneitä (n. 230 g)
- 1-2 rkl mieluista maustetta
- 1 rkl öljyä
- ½ tl suolaa
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
- Valuta kikherneet ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kuivaa kikherneet keittiöpyyhkeellä, nypi irronneet kuoret pois joukosta. Sekoita kikherneiden joukkoon mausteet, öljy ja suola.
- Paahda kikherneitä uunissa 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat rapsakoituneet ja ruskistuneet. Varo, kun otat pellin uunista, sillä paahdetut kikherneet saattavat poksahdella. Anna jäähtyä.
- Parhaimmillaan ja rapeimmillaan paahdetut kikherneet ovat suht pian valmistamisen jälkeen.
Vinkit!
Kokeile esimerkiksi näitä mausteita paahdettuihin kikherneisiin:
- garam masala -mausteseos
- ras el hanout -mausteseos
- za’atar -mausteseos
- curry -mausteseos
- muut valmiit mausteseokset
- savustettu paprikajauhe
- sumakki
- kuivatut yrtit
- valkosipuli
- chilikastike (esim. hot sauce tai gochujang)
- BBQ-kastike
reseptitlisukkeet
kikherne