Omenavispipuuro maistuu niin aamu- ja välipalana kuin jälkiruokanakin. Kuohkeassa puurossa maistuvat kotimaiset omenat ja lempeä sävähdys kanelia.
OMENAVISPIPUURO
Ainekset:
- 600 g omenoita
- 1 l vettä
- 1 dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1 kanelitanko
- 2 dl mannasuurimoita
Valmistus:
- Poista omenoista siemenkodat. Raasta omenat ja laita kattilaan.
- Lisää vesi, sokeri, suola ja kanelitanko. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hetken aikaa, jotta omenat pehmenevät.
- Vispaa kiehuvan nesteen sekaan mannasuurimot. Kypsennä puuroa noin 10 minuuttia, sekoittele välillä ja vahdi, ettei pala pohjaan.
- Anna puuron jäähtyä kunnolla. Poista kanelitanko jäähtyneestä puurosta.
- Vatkaa puuro vispipuuroksi käsivatkaimella.
- Tarjoile esimerkiksi barista-kaurajuoman ja vaniljasokerin kanssa.
reseptitaamupalatjälkiruoat
omenavispipuuro