Omena-maapähkinävoiviinerit valmistuvat superhelposti ja nopeasti oikaisemalla: valmista pakastelehtitaikinaa käyttämällä. Omena ja maapähkinävoi on klassikko makupari, joka toimii mainiosti myös leivonnaisissa.
OMENA-MAAPÄHKINÄVOIVIINERIT
Ainekset:
- 3 lehtitaikinalevyä
- 6 rkl maapähkinävoita
- 1-2 hapokasta omenaa
- ripaus kanelia
- tomusokeria
- (voiteluun halutessasi esim. vaniljavanukasta, kaurajuomaa tai soijajogurttia)
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
- Leikkaa sulaneet lehtitaikinalevyt kahtia. Levitä jokaiselle lehtitaikinaneliölle ruokalusikallinen maapähkinävoita.
- Leikkaa omenasta siemenet ja kanta pois. Siivuta omena ja jaa siivut lehtitaikinapaloille. Ripottele päälle hieman kanelia. Voitele reunat halutessasi.
- Paista viinereitä 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä. Viimeistele tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.
reseptitmakeat leivonnaiset
maapähkinävoiomena