Maapähkinävoi-kurpitsapata on inspiroitunut afrikkalaisesta domoda-padasta. Mehevien makujen padassa maistuvat monet lämmittävät mausteet. Proteiinia pata saa pavuista.

MAAPÄHKINÄVOI-KURPITSAPATA


Ainekset:
- 1 sipuli
- 6 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tuoretta inkivääriä hienona raasteena
- 500 g (myski)kurpitsaa
- 100 g lehtikaalia
- 2 rkl kookos- tai rypsiöljyä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 tl suolaa
- 1 tl juustokuminaa jauhettuna
- 1 tl korianteria jauhettuna
- ½ tl kanelia jauhettuna
- ¼ tl neilikkaa jauhettuna
- ¼ tl mustapippuria rouhittuna
- 2 prk tomaattimurskaa (á 400 g)
- 6 dl kasvislientä (esim. vettä ja 1 kasvisliemikuutio)
- 1 dl maapähkinävoita
- 1 prk valkoisia papuja (n. 230 g)
- ½ sitruunan mehu
- Lisukkeeksi esim. keitettyä kauraa, ohraa tai riisiä
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese tai kuori inkivääri ja raasta hienoksi raasteeksi. Kuori ja paloittele kurpitsa. Riivi lehtikaalista ruodit irti. Hienonna ruodit ja revi lehdet suupaloiksi.
- Kuumenna öljy paistokasarissa tai isolla pannulla. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan, jotta se pehmenee. Lisää kurpitsapalat, lehtikaalin ruodit (lehdet lisätään vasta lopuksi), valkosipuli ja inkivääri, paista hetki. Sekoita joukkoon tomaattipyre, suola, juustokumina, korianteri, kaneli, neilikka ja mustapippuri. Paista hetki.
- Lisää tomaattimurska, kasvisliemi ja maapähkinävoi. Valuta pavut ja lisää kasariin. Kuumenna kiehuvaksi.
- Hauduta pataa hiljakseen kiehuen noin 20 minuutin ajan, kunnes kurpitsat ovat kypsiä ja kastike on sopivan paksua. Tarvittaessa lisää vettä.
- Lisää lopuksi lehtikaalin lehdet ja anna niiden kypsyä parin minuutin ajan. Sekoita joukkoon sitruunan mehu. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.
- Tarjoile pata esimerkiksi keitetyn kauran, ohran tai riisin kanssa.
reseptitpääruoka
inkiväärikurpitsalehtikaalimaapähkinävoimyskikurpitsapavutsipulisitruunavalkosipuli