Munakoisosilli currykastikkeessa maistuu myös heille, ketkä eivät silliä syystä tai toisesta halua tai voi syödä. Kalaton silli on joulupöydän iloinen yllättäjä.
Munakoisosilliä valmistettaessa munakoisot keitetään suolavedessä ja sitten maustetaan yön yli etikkaliemessä. Kun olet pari kertaa tehnyt tätä herkkua niin opit, minkä verran keitetyistä munakoisopaloista pidät. Toiset nimittäin haluavat keittää munakoisoja lähes vartinkin verran ja toisille riittää alle viisi minuuttia. Makukysymyksiä.
Kokeile myös munakoisosilliä piparjuurikastikkeessa.
MUNAKOISOSILLI CURRYKASTIKKEESSA
Ainekset:
Munakoisosilli:
- 1 munakoiso (n. 300 g)
- 1 l + 2 ½ dl vettä
- 1 + ½ tl suolaa
- 1 dl (ruoko)sokeria
- ½ dl väkiviinaetikkaa
- 2 maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
Currykastike:
- ½ pieni punasipuli
- 1 dl kasvipohjaista fraichea
- 1 dl vegaanista majoneesia
- 1 rkl sitruunan mehua
- 1 rkl curryjauhetta
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- ripaus valkopippuria
Valmistus:
- Leikkaa munakoisosta kanta pois. Leikkaa munakoiso pitkittäin noin sentin siivuiksi ja sitten noin 1 x 3 cm paloiksi.
- Kiehauta 1 litra vettä 1 tl suolaa. Laita munakoisot kiehuvaan veteen ja keitä 5-10 minuuttia, riippuen kuinka napakan lopputuloksen haluat. Valuta ja jäähdytä.
- Mittaa kattilaan 2 ½ dl vettä, sokeri, väkiviinaetikka, maustepippurit, laakerinlehdet ja ½ tl suolaa. Kiehauta, anna sokerin sulaa nesteen joukkoon. Anna jäähtyä.
- Kaada etikkaliemi munakoisojen päälle ja laita jääkaappiin maustumaan yön yli.
- Valmista currykastike. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Valuta munakoisot ja painele varovasti enimpiä nesteitä pois. Sekoita currykastike munakoisojen joukkoon. Laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan ennen tarjoilua.
reseptitalkuruoat
joulumunakoisopunasipulisitruuna