Chili con munakoiso on maukas versio klassikkoruoasta. Ihanan mausteinen ruoka saa mehevyyttä munakoisosta ja ruokaisuutta kidneypavuista.
CHILI CON MUNAKOISO
Ainekset:
- 1 munakoiso
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- n. 5 rkl öljyä
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1/2 tl (chipotle-)chilijauhetta (tai maun mukaan)
- 1 kanelitanko
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 dl punaviiniä
- 400 g tomattimurskaa
- 2 dl vettä
- 1 paprika
- 1 prk kidney-papuja (n. 230 g)
- suolaa ja mustapippuria
- 1-2 rkl limen mehua
- tarjoiluun tuoretta korianteria, kasvipohjaista fraichea ja chiliä tai jalapenoja
Valmistus:
- Kuutioi munakoiso. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna 3 rkl öljyä pannulla ja kypsennä munakoison palat kunnolla. Paista aluksi pienemmällä lämmöllä ja nosta lämpöä lopuksi, jotta saat munakoisoihin kauniin pinnan.
- Siirrä munakoisoja pannun reunalle (tai kokonaan pois pannulta) ja kuumenna loput öljystä. Kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja paista vielä hetki. Lisää juustokumina, korianteri, savupaprika- ja chilijauhe, kanelitanko ja tomaattipyre. Paista hetki.
- Lisää punaviini pannulle ja anna kiehahtaa. Lisää munakoisot, jos olit siirtänyt ne kokonaan pois pannulta. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja vesi. Kuumenna kiehuvaks ja keitä kevyesti poreillen vähintään 15 minuuttia.
- Pilko paprika ja valuta pavut. Lisää ne kastikkeen joukkoon ja kypsennä vielä viitisen minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla ja limen mehulla.
- Tarjoile tuoreen korianterin, fraichen ja chilin kanssa.
reseptitpääruoka
korianterimunakoisopaprikapavutsipulivalkosipuli