Lehtipihvit sienivoin kera kelpaa vaikka paremmankin aterian tähdeksi. Kasvipohjaiset lehtipihvit valmistuvat näppärästi valmiista burgeripihveistä kaulimalla. Kuivatuista sienistä tehty sienivoi on juhlava lisuke pihveille.
LEHTIPIHVIT & SIENIVOI
Ainekset:
- 4 kasvipohjaista burgeripihviä
- kasvipohjaista voita ja öljyä paistamiseen
- suolaa ja mustapippuria
Sienivoi:
- 75 g kasvipohjaista voita
- 1/2 dl kuivattuja sieniä murusteltuna (esim. herkkutatteja, mustiatorvisieniä ja/tai suppilovahveroita)
- 1 tl misotahnaa
Valmistus:
- Leikkaa leivin- tai voipaperista kahdeksan noin paperiarkin kokoista palaa. Kauli pihvit ohuiksi lehtipihveiksi kahden arkin välissä. Siirrä pihvit vähintään tunniksi pakastimeen.
- Tee sienivoi. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään. Laita sienimuru pannulle ja lisää pari ruokalusikallista voita. Paista pari minuuttia, sekoita joukkoon misotahna. Anna seoksen jäähtyä ja sekoita sitten lopun voin joukkoon.
- Lusikoi sienivoi leivinpaperin päälle ja kääräise pötköksi. Kiristä päistä rullaamalla eri suuntiin, samalla pötkö muuttuu tasaiseksi. Laita noin tunniksi pakastimeen tai pariksi tunniksi jääkaappiin.
- Kuumenna paistinpannu ja laita sille suht reilusti voita ja öljyä. Paista pihvit jäisinä yksi kerrallaan pari minuuttia per puoli melko kovalla lämmöllä. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
- Leikkaa sienivoi siivuiksi ja tarjoile lehtipihvien kanssa.
Tarjoile lehtipihvien ja sienivoin kanssa esimerkiksi:
reseptitpääruoka
misosienet