Kung pao tofu on vegaaninen versio klassisesta kiinalaisesta ruokalajista. Herkullinen ruoka on helppo ja nopea valmistaa ja se maistuu ihanasti aromaattisen tuliselta.
KUNG PAO TOFU
Ainekset:
- n. 300 g tofua
- 3 rkl öljyä
- 1 punainen paprika
- 1 vihreä paprika
- 1 punainen chili
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/4 tl sichuaninpippureita rouhittuna
- 2 kevätsipulia
- tuoretta korianteria
- ½ dl suolapähkinöitä
- tarjoiluun esimerkiksi keitettyä riisiä
Kastike:
- 3 rkl vettä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 2 tl (kookos)sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 rkl maizenaa
Valmistus:
- Kääräise tofu keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja laita se painon alle 15-30 minuutiksi. Kuutioi tofu ja paista kuutiot rapeaksi öljyssä.
- Kuutioi paprikat, hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne sekä sichuaninpippurit pannulle tofujen joukkoon ja paista muutama minuutti.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää pannulle. Paista pari minuuttia.
- Hienonna kevätsipuli ja rouhi suolapähkinät veitsellä. Viimeistele annokset niillä. Tarjoile kung pao tofu esimerkiksi keitetyn riisin kanssa.
Vinkit!
Tulisempien makujen ystävät voivat vaihtaa miedon chilin johonkin tulisempaan versioon ja sichuaninpippureiden määrääkin voi hieman kasvattaa.
Sichuaninpippureita löydät varmimmin aasialaisista marketeista.
reseptitpääruoka
aasialainenchilikorianteripaprikasuolapähkinättofuvalkosipuli