Varhaisperuna-hernecurry on oodi kesän ihanille vihanneksille: perunoille ja herneille. Maukas curry on helppotekoinen ja chilin määrää säätämällä maistuu koko perheelle.
VARHAISPERUNA-HERNECURRY
Ainekset:
- 2 pientä sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- parin sentin pala inkivääriä
- 500 g varhaisperunoita
- 1-2 rkl öljyä
- 2 tl juustokuminan siemeniä
- 1 rkl curryjauhetta
- 400 ml kookosmaitoa
- 2-3 dl kasvislientä
- 2 dl tuoreita herneitä
- 1 limen mehu + limelohkoja tarjoiluun
- suolaa
- chiliä
- korianteria
- Lisukkeeksi esim. keitettyä riisiä tai kauraa
Valmistus:
- Kuori sipulit ja leikkaa siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Pese varhaisperunat ja leikkaa ne suupaloiksi, pienet perunat voi jättää kokonaisiksi.
- Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulia miedolla lämmöllä, kunnes se pehmenee. Lisää valkosipuli ja inkivääri, kuullota hetki. Lisää sitten juustokuminan siemenet ja curry ja jatka paistamista vielä tovi. Lisää kasariin perunat.
- Kaada kasariin kookosmaito ja kasvisliemi. Keitä currya kevyesti poreillen noin 35 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja liemi on keittynyt mukavasti kasaan. Lisää herneet ja anna niiden kypsyä noin viiden minuutin ajan.
- Mausta varhaisperuna-hernecurry limen mehulla ja suolalla. Tarjoile curryn kanssa hienonnettua chiliä ja korianteria. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi keitetty riisi tai kaura.
Vinkit!
Curryn voi tehdä myös varastoperunoista ja pakasteherneistä.
reseptitpääruoka
aasialainenchiliherneinkiväärikorianterilimeperunasipulivalkosipuli