Kesäkurpitsasämpylät saavat mehevyyttä kesäkurpitsaraasteesta ja kuituja kaurahiutaleista ja ruisjauhoista. Helppotekoiset sämpylät ovat vastustamattoman hyviä!
KESÄKURPITSASÄMPYLÄT
Ainekset:
- n. 250 g kesäkurpitsaa (5 dl raastetta)
- 5 dl vettä
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl ruisjauhoja
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 rkl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1,2-1,4 l vehnäjauhoja
- 1 pss kuivahiivaa
Valmistus:
- Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
- Mittaa lämmin (42 asteinen) vesi yleiskoneen kulhoon. Sekoita joukkoon kesäkurpitsaraaste, kaurahiutaleet, ruisjauhot, rypsiöljy, sokeri ja suola.
- Sekoita 5 dl vehnäjauhoja ja kuivahiiva keskenään. Laita yleiskone pyörimään ja lisää jauho-hiivaseos. Lisää jauhoja hiljalleen koneen käydessä, kunnes koostumus on sopivaa: pehmeää, muttei enää sormiin takertuvaa. Vaivaa taikinaa yhteensä noin 10 minuuttia.
- Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin tunnin ajan.
- Kippaa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa 15 osaan. Tee haluamasi muotoisia sämpylöitä ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Anna vielä kohota vajaa puoli tuntia.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Paista sämpylöitä kuumassa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
reseptitsuolaiset leivonnaiset
kesäkurpitsasämpylät