Kesäkurpitsapikkeli on vähän niinkuin etikkakurkut, mutta vielä parempaa! Kurkumalla värjätty ihana omenaviinietikkaliemi kruunataan sinapinsiemenillä ja aavistuksella chiliä, lopputulos on superkoukuttava.
Kesäkurpitsapikkeli maistuu ihanalta leivän päällä (varrasleipä + vuusto + kesäkurpitsapikkeli = BEST), mutta se toimii myös kiusausten ja laatikoiden lisukkeena sekä salaatin aineksena.
KESÄKURPITSAPIKKELI
Ainekset:
- 1 kesäkurpitsa (n. 300 g)
- 1 pienehkö sipuli
- 1 tl suolaa
- 2 ½ dl omenaviinietikkaa
- 1 ¼ dl sokeria
- 1 tl sinapinsiemeniä
- ½ tl kurkumajauhetta
- ½ tl chilihiutaleita
Valmistus:
- Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Laita kesäkurpitsat ja sipulit siivilään, ripottele suola niiden pinnalle ja jätä tunniksi “itkemään”. Siirrä kesäkurpitsat ja sipulit sitten puhtaisiin purkkeihin.
- Mittaa omenaviinietikka, sokeri ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla sen aikaa, että sokeri sulaa. Kaada kuuma liemi kesäkurpitsojen päälle niin, että ne peittyvät kokonaan.
- Anna kesäkurpitsapikkelin tekeytyä jääkaapissa pari päivää ennen syömistä.
reseptitsäilöntä
kesäkurpitsasipuli