Karpalomocktail on raikas alkoholiton drinkki, jota voi nautiskella vaikka siinä vaiheessa, kun glögiä alkaa tulemaan korvista.
Superhelppo karpalomocktail valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta: karpalomehusta, ginger alesta ja sitruunamehusta. Halutessaan mocktailin voi tarjoilla näyttävästi kaneli-sokerireunuksella koristellusta lasista, reunuksen kanelista tulee juomaan myös aavistus joulun tuntua.
Karpalomehuna kannattaa käyttää sokeroimatonta täysmehua, sillä ginger ale on melko makeaa. Jos käytät makeutettua tai laimennettua mehua, kannattaa ginger alen määrä maistella itse sopivaksi. Pieni tujaus sitruunamehua viimeistelee mocktailin makumaailman.
KARPALOMOCKTAIL
Ainekset:
- 1 ½ dl karpalomehua
- 1 ½ dl ginger alea
- 1 rkl sitruunamehua
- karpaloita
- jääpaloja
Lasin reunus:
- sitruunaviipale
- 3 rkl sokeria
- ½ tl kanelia
Valmistus:
- Aloita lasin reunuksesta. Kostuta lasin reuna sivelemällä siihen sitruunaa. Sekoita keskenään sokeri ja kaneli ja laita seos matalalle lautaselle. Pyöräytä lasin reuna kanelisokerissa. Kaneli-sokeriseoksesta riittää useamman lasin reunukseksi.
- Laita lasiin useampi jääpala. Kaada perään karpalomehu ja ginger ale. Lisää sitruunamehu. Sekoita varovasti. Lisää lasiin muutama karpalo ja tarjoile heti.
Vinkit!
Jos haluat tehdä mocktailista cocktailin, voit lorauttaa juoman sekaan tilkkasen vodka, vaaleaa rommia tai giniä.