Hummusplatter za’atarilla maustetuilla paahdetuilla bataattikuutioilla ja kukkakaaliwingseillä on herkullista tarjottavaa niin arkena kuin juhlissakin.
HUMMUSPLATTER BATAATILLA JA KUKKAKAALIWINGSEILLÄ
Ainekset:
Hummus:
- 1 prk kypsiä kikherneitä (n. 230 g)
- 2-3 rkl aquafabaa eli kikhernepurkin lientä (tai vettä)
- 4 rkl sitruunan mehua
- ½ dl tahinia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ tl juustokuminaa
- suolaa
Lisäksi:
- ½ – 1 bataatti (n. 350 g)
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl za’atar -mausteseosta
- suolaa
- 1 pkt kukkakaaliwingsejä (Apetit, 400 g)
- vegaanista fetaa
- chilirouhetta tai -hiutaleita
- lehtipersiljaa
- sitruunalohkoja
Valmistus:
- Valmista hummus. Valuta kikherneet ja säästä liemi. Tarvitset lientä eli aquafabaa tähän reseptiin pari ruokalusikallista, loput voi käyttää johonkin toiseen ruokaan.
- Mittaa sitruunan mehu ja tahini tehosekoittimen kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja lisää joukkoon. Aja sekaisin.
- Lisää kikherneet, 2 rkl aquafabaa, oliiviöljy, juustokumina ja suola. Aja mahdollisimman sileäksi tahnaksi, lisää tarvittaessa vielä hieman aquafabaa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
- Kuori bataatti ja leikkaa se nopiksi. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja sekoita joukkoon öljy ja za’atar sekä hieman suolaa. Paahda kypsiksi, noin 20 minuuttia.
- Kypsennä kukkakaaliwingsit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Levitä hummus vadille ja asettele sen päälle paahdetut bataatit ja kukkakaaliwingsit. Viimeistele murustellulla vegefetalla ja hienonnetulla lehtipersiljalla. Viimeisen silauksen antaa pinnalle ripoteltu chilirouhe. Tarjoile lisäksi sitruunalohkoja.
reseptitalkuruoatpääruoka
bataattikikhernepersiljasitruunavalkosipulivegefeta