Kurpitsapasta on herkullinen lisäys arjen pastarulettiin. Makean kurpitsasoseen ja umamisten misolla maustettujen pähkinöiden yhdistelmä sopii hyvin myös juhlavampiin tilanteisiin.

KURPITSAPASTA


Ainekset:
- 350 g kurpitsasosetta (myski-, hokkaido- tai talvikurpitsasta tehtyä)
- 400 g pastaa
- suolaa
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl vegaanista voita (tai rypsiöljyä)
- 2 ½ dl kaurakermaa
- mustapippuria
- 1-2 dl pastan keitinvettä
- ½ dl ravintohiivahiutaleita
Misopähkinät:
- 1 dl hasselpähkinöitä
- 1 rkl vegaanista voita
- 1 rkl misotahnaa
Valmistus:
- Valmista ensin kurpitsasose, jos sinulla ei ole sitä valmiina. Kuori ja paloittele 350 g kurpitsaa ja kypsennä pehmeäksi höyryttämällä tai keittämällä. Soseuta sauvasekoittimella tai haarukalla muussaamalla.
- Valmista misopähkinät alla olevan ohjeen mukaan.
- Laita pastavesi kiehumaan ja mausta se suolalla. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, ota pari desiä keitinvettä talteen ja valuta pasta.
- Pastan kiehuessa kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna voi pannulla tai kasarissa ja kuullota valkosipulinkynsiä parin minuutin ajan.
- Lisää pannulle kurpitsasose ja kaurakerma, anna kuumentua.
- Mausta oman maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita joukkoon pasta ja sen verran keitinvettä, että saat aikaan hyvän koostumuksen. Sekoita joukkoon lopuksi ravintohiivahiutaleet.
- Tarjoile misopähkinöiden kanssa.
Misopähkinät:
- Rouhi hasselpähkinöitä hieman veitsellä.
- Paahda pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla parin minuutin ajan. Lisää voi ja misotahna pannulle ja anna sulaa. Sekoittele, jotta maut tarttuvat pähkinöihin. Varo, ettei pähkinät pala.
- Siirrä pähkinät pois pannulta ja anna jäähtyä.
Vinkit!
Voit tehdä misopähkinät myös muista pähkinöistä tai vaihtaa ne kurpitsansiemeniin.
reseptitpasta
arkiruokakurpitsamisomyskikurpitsapähkinätravintohiivahiutaleetvalkosipuli