Gochujang-parsakaali on koukuttavan hyvää. Tarjoile upean makuiset paahdetut parsakaalit esimerkiksi nuudeliruokien, bowlien tai salaattien lisukkeena. Ne sopivat loistavasti juhlien noutopöytään ja maistuvat mainioilta myös jäähtyneinä.
GOCHUJANG-PARSAKAALI
Ainekset:
- 1 parsakaali (n. 400 g)
- 1 rkl gochujangia
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl sitruunan tai limen mehua
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 rkl seesaminsiemeniä
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Leikkaa parsakaali mukaviksi suupaloiksi. Käytä myös varsi (kuori se tarvittaessa). Levitä uunipellille leivinpaperin päälle.
- Sekoita gochujang, soijakastike, seesamiöljy, sitruunan mehu, valkosipulijauhe ja valkopippuri keskenään. Hiero parsakaalien joukkoon.
- Paahda parsakaaleja noin 20 minuuttia tai kunnes napakan kypsiä ja hieman ruskistuneita.
- Sekoita joukkoon seesaminsiemenet ja tarjoile lämpiminä.
MITÄ ON GOCHUJANG?
Gochujang on korealainen fermentoitu chilitahna, jota nykyisin löytyy hyvinvarusteltujen markettien aasialaisten raaka-aineiden hyllystä. Sen maku on hyvin omalaatuinen: suolainen, makea, hapan ja miellyttävän tulinen.
reseptitlisukkeet
gochujangparsakaaliseesaminsiemenetsitruuna