Nugettipelti on helppo yhden pellin ruoka, joka tarjoillaan raikkaan kylmän currykastikkeen kanssa. Reseptissä mainittujen bataattien ja parsakaalien sijaan voi hyvin käyttää muitakin sesongissa olevia lempparivihanneksia!
NUGETTIPELTI
Ainekset:
- 1 bataatti (n. 600 g)
- 1 parsakaali (n. 400 g)
- 2 rkl öljyä
- 1 tl valkosipulijauhetta
- suolaa ja mustapippuria
- n. 400 g vegenugetteja
- sitruunalohkoja
- (lisukkeeksi esim. keitettyä riisiä, perunoita tai salaattia)
Kylmä currykastike:
- 2 dl kasvipohjaista fraichea
- ½ dl kasvipohjaista majoneesia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl sitruunan mehua
- 1 rkl curryjauhetta
- ½ tl suolaa
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen (kiertoilmassa riittää 200).
- Kuori bataatti ja leikkaa se reiluiksi kuutioiksi. Paloittele parsakaali.
- Levitä bataatit pellille leivinpaperin päälle ja sekoita niihin 1 rkl öljyä, ½ tl valkosipulijauhetta ja vähän suolaa sekä pippuria.
- Paahda bataatteja 15 minuuttia.
- Sillä aikaa sekoita kulhossa parsakaalien joukkoon 1 rkl öljyä, ½ tl valkosipulijauhetta ja vähän suolaa sekä pippuria.
- Levitä bataattien joukkoon parsakaalit. Asettele myös nugetit pellille. Paahda ruokaa vielä vartin ajan.
- Tee sillä aikaa kastike. Sekoita fraiche ja majoneesi keskenään.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita se kastikkeen joukkoon yhdessä sitruunamehun, curryjauheen ja suolan kanssa.
- Tarjoile nugettipellin kanssa sitruunalohkoja, kylmää currykastiketta ja esimerkiksi keitettyä riisiä, perunoita tai salaattia.
reseptitpääruoka
bataattiparsakaalisitruunavalkosipulivegenugetit