Dijon-kermassa haudutettu varhaiskaali on täydellinen lisä keväiseen ruokapöytään: siinä on vielä hieman kylmiin säihin sopivaa tuhdikkuutta, mutta kuitenkin jo lupaus tulevasta kesästä.
DIJON-KERMASSA HAUDUTETTU VARHAISKAALI
Ainekset:
- 1 varhaiskaali tai keräkaali (n. 700 g)
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl siirappia
- 1 tl suolaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 dl kaurakermaa
- 2 rkl (kokojyvä) dijon-sinappia
- mustapippuria
- lehtipersiljaa
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
- Leikkaa varhaiskaali 6-8 lohkoon niin, että kanta pitää lehdet aloillaan. Laita lohkot uunivuokaan ja sudi pintaan öljyä ja siirappia. Mausta suolalla. Paahda uunissa 20 minuuttia.
- Kaalien paahtuessa kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita ne kaurakerman joukkoon yhdessä sinapin ja mustapippuriripauksen kanssa.
- Kaada kastike kaalien päälle ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Ripottele valmiiden kaalien päälle hienonnettua lehtipersiljaa ja tarjoile lämpiminä.
reseptitlisukkeet
persiljavalkosipulivarhaiskaali