Currywurst on berliiniläinen klassikkoruoka: makkaraa currylla maustetun tomaattikastikkeen kera. Tällä reseptillä valmistat alkuperäisen veroisen currywurst-annoksen – täysin kasvipohjaisesti!
CURRYWURST
Ainekset:
- 1 iso sipuli
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl curryjauhetta
- 2 tl paprikajauhetta
- ½-1 tl chilijauhetta
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 2 tl punaviinietikkaa
- 400 g tomaattimurskaa
- ½ dl vettä
- 1 dl ketsuppia
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl kasvipohjaista worcestershire-kastiketta
- 2 tl dijon-sinappia
- suolaa ja mustapippuria
- n. 500 g kasvipohjaisia bratwursteja
- lisukkeeksi esim. ranskanperunoita
Valmistus:
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Sekoita joukkoon curry-, paprika- ja chilijauhe. Lisää tomaattipyre ja punaviinietikka, paista hetki.
- Lisää tomaattimurska, vesi ja ketsuppi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua noin 15 minuuttia.
- Pilko sillä välin bratwurstit suupaloiksi ja ruskista ne toisella pannulla tilkassa öljyä.
- Mausta currywurst-kastike sokerilla, worcestershire-kastikkeella, dijon-sinapilla, suolalla ja mustapippurilla.
- Soseuta kastike sauvasekoittimella ja kaada bratwurstin palojen joukkoon. Ripottele pinnalle vielä hieman currya ja tarjoile esimerkiksi ranskanperunoiden kanssa.
reseptitpääruoka
sipulivegemakkara