Balsamicopaahdetut perunat koukuttavat! Upean makuiset potut sopivat joulupöytään tai kesällä grilliruokien kaveriksi.
Tee tilaa perunalaatikko, balsamicopaahdetut perunat ovat joulun uusi lemppariperunaruoka! Nämä perunat ovat tosiaan oivallista juhlaruokaa. Vegaanisen kinkun kaveriksi balsamicopaahdetut perunat sopivat täydellisesti, mutta ne kyllä toimivat niin arjessa kuin juhlassa herkullisena hieman erilaisena lisukkeena.
BALSAMICOPAAHDETUT PERUNAT
- 1 kg perunoita
- 1 rkl öljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 2 rkl vegaanista voita
- 1 dl balsamicoa
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- Pese perunat, niitä ei tarvitse kuoria, jos et välttämättä halua.
- Pilko perunat suupaloiksi ja laita uunivuokaan. Sekoita joukkoon öljy ja ripsauttele päälle suolaa ja mustapippuria.
- Paahda perunoita 200 asteessa 15 minuuttia.
- Sekoita perunoiden joukkoon sitten voi, balsamico ja kuivattu rosmariini. Jatka paahtamista vielä 30 minuuttia, sekoita pari kertaa paahtamisen aikana. Perunat ovat valmiita, kun ne ovat kypsiä ja balsamicosta tahmeita, balsamicoa ei pitäisi jäädä lillumaan vuoan pohjalle.
- Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Sormisuola toimii hyvin tässä kohtaa. Halutessasi voit viimeistellä perunat versoilla tai tuoreilla yrteillä.
- Balsamicoperunat sopivat hyvin vaikkapa joulupöytään tai kesällä grilliruokien kaveriksi.
reseptitlisukkeet
jouluperuna