Suppilovahveropasta on nopea ja herkullinen syksyinen ruoka. Puolukkahillo antaa ruoalle hauskan viimeisen silauksen! Voit tehdä pastan myös kantarelleista.
SUPPILOVAHVEROPASTA
Ainekset:
- 350-400 g spagettia tai muuta pastaa
- 1 l (200 g) tuoreita suppilovahveroita
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 1 tl kuivattua timjamia
- 2 tl soijakastiketta
- 2 tl valkoviinietikkaa (tai muuta viinietikkaa)
- 2 dl kaurakermaa (tai muuta kasvikermaa)
- 1-2 dl pastan keitinvettä
- suolaa, mustapippuria, valkopippuria
- tuoretta tilliä (tai persiljaa, ruohosipulia tai kirveliä)
- tarjoiluun kasvipohjaista parmesaania tai ravintohiivahiutaleita sekä puolukkahilloa
Valmistus:
- Keitä pasta al denteksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, mutta säästä pari desiä keitinvedestä. Huuhtele pasta kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy, mikäli kastike ei ole samaan aikaan valmista.
- Pastaveden lämmitessä ja pastan kiehuessa valmista kastike. Putsaa sienet ja revi isommat sienet puoliksi tai neljään osaan. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Laita sienet paistokasariin tai isolle paistinpannulle ja kuullota pari minuuttia, jotta enimmät nesteet irtoavat. Lisää sipuli pannulle ja jatka kuullottamista. Lisää öljy siinä kohtaa, kun sienistä ei enää irtoa nestettä. Lisää pannulle myös valkosipulit ja paista hetki.
- Sekoita sienten ja sipuleiden joukkoon timjami, soijakastike ja viinietikka.
- Lisää kaurakerma ja kuumenna kiehuvaksi.
- Sekoita kypsä pasta kastikkeen joukkoon ja anna kuumentua. Lisää pastan keitinvettä ensin desin verran ja sekoita joukkoon. Lisää tarvittaessa keitinvettä enemmänkin.
- Mausta suppilovahveropasta suolalla, musta- ja valkopippurilla. Viimeistele hienonnetulla tuoreella tillillä. Tarjoile vegeparmesaanin ja puolukkahillon kera.
reseptitpasta
sienetsipulisuppilovahverotillivalkosipuli