Tandoori-tofuvartaat on grillikauden paras tofuherkku! Mausteinen marinadi tehdään kasvipohjaiseen jogurttiin ja halutessasi voit pujottaa vartaisiin myös kasviksia, esimerkiksi punasipulia, paprikaa ja kesäkurpitsaa.
TANDOORI-TOFUVARTAAT
Ainekset:
- 400 g tofua (maustamatonta tai savustettua)
- chiliä tuoreena tai rouheena/hiutaleita
- lime- tai sitruunalohkoja
Marinadi:
- 100 g vegaanista turkkilaista jogurttia tai fraichea
- 1 iso valkosipulinkynsi
- 2 tl tuoretta inkivääriä hienona raasteena
- 1 tähtianis
- 1 tl korianteria
- 1 tl juustokumina
- 1 tl kanelia
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl suolaa
- 1 1/2 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl (maapähkinä)öljyä
Valmistus:
- Ota tofu pakkauksesta, kääräise puhtaan keittiöpyyhkeen sisään ja laita painon alle noin 15-30 minuutiksi, jotta enimmät nesteet poistuvat.
- Tee sillä aikaa marinadi. Mittaa jogurtti kulhoon. Kuori valkosipulinkynsi ja inkivääri, raasta ne hienoksi raasteeksi. Jauha tähtianis hienoksi jauheeksi morttelilla tai maustemyllyssä. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.
- Leikkaa tofut paloiksi ja sekoita marinadin joukkoon. Laita jääkaappiin marinoitumaan vähintään tunniksi.
- Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne likoamaan.
- Pujottele tofupalat vartaisiin ja grillaa yhteensä noin 20 minuutin ajan välillä käännellen ja kulhoon jäänyttä marinadia vartaiden pintaan sutien.
- Tarjoile chiliripauksen ja lime- tai sitruunalohkojen kanssa.
reseptitpääruoka
chiligrillausinkivääritofuvalkosipuli