Pho-keitto kesäkurpitsanuudeleilla on aromaattinen kasviskeitto. Soppaan tulee paistettua tofua, varsiparsakaalia ja ituja. Liemen valmistus ottaa hieman aikaa, mutta makujen sinfonia palkitsee!
PHO-KEITTO KESÄKURPITSANUUDELEILLA
Ainekset:
Liemi:
- 2 sipulia
- 10 cm pätkä inkivääriä
- 4 kanelitankoa
- 4 tähtianista
- 4 kardemumman kotaa
- 4 neilikkaa
- 1 rkl korianterin siemeniä
- 2 ½ l kasvislientä
- ½ fenkoli
- 1 porkkana
- 2 rkl soijakastiketta
Lisäksi:
- 2 kesäkurpitsaa
- 2 pkt savutofua tai marinoitua tofua (á 250-300 g)
- (kookos)öljyä paistamiseen
- 500 g varsiparsakaalia
- ituja
- korianteria ja minttua
- tuoretta chiliä
- limeä lohkoina
Valmistus:
Liemi:
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Leikkaa sipulit 2-3 osaan ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa inkivääri pitkittäin 2-3 osaan ja laita myös pellille. Paahda 225 asteessa, kunnes ovat saaneet kunnolla väriä.
- Paahda kuivia mausteita kattilan pohjalla, kunnes ne alkavat tuoksumaan. Kaada kattilaan kasvisliemi ja lisää sipulit ja inkiväärit.
- Leikkaa fenkoli ja porkkanat paloiksi ja lisää liemeen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla puolisen tuntia. Siivilöi liemi ja mausta se soijakastikkeella sopivan suolaiseksi.
Pho-keitto:
- Leikkaa kesäkurpitsa nuudeleiksi vihannessorvilla tai esimerkiksi juustohöylän ja veitsen avulla.
- Kääri tofut keittiöpyyhkeeseenja laita painon alle puoleksi tunniksi. Leikkaa tofut siivuiksi ja paista kuumalla pannulla runsaassa öljyssä rapeiksi molemmin puolin.
- Huuhtaise varsiparsakaalit ja paista niitä kuumalla pannulla öljyssä muutaman minuutin ajan. Mausta soijakastikkeella.
- Jaa kesäkurpitsanuudelit kulhoihin. Asettele päälle tofut, varsiparsakaalit ja idut. Kauho perään kuumaa lientä. Viimeistele annokset tuoreilla yrteillä ja hienonnetulla chilillä. Tarjoile limelohkojen kera.
reseptitkeitot
broccoliini, varsiparsakaalichilifenkoliidutinkiväärikesäkurpitsaporkkanasipulitofuyrtit