Paahdettu kurpitsakeitto lämmittää ja piristää syksyn säissä. Ihanasti mausteinen keitto viimeistellään granaattiomenansiemenillä ja pistaasipähkinöillä.
PAAHDETTU KURPITSAKEITTO
Ainekset:
- 1 myskikurpitsa (n. 900 g)
- ½ dl oliiviöljyä
- 1-2 rkl agavesiirappia
- suolaa & mustapippuria
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 punainen paprika
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 rkl ras-el-hanout mausteseosta
- 4 dl kookoskermaa
- 3 dl kasvislientä (esim. liemikuutiosta tehtyä)
- ½ sitruunan mehu
Lisäksi:
- kookoskermaa
- granaattiomenansiemeniä
- paahdettuja & suolattuja pistaasipähkinöitä
- tuoretta minttua
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Halkaise kurpitsa ja poista siitä siemenet. Valuta kurpitsanpuolikkaille reilusti öljyä ja mausta siirapilla, suolalla ja mustapippurilla. Paahda kurpitsoita uunissa 45-60 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Anna jäähtyä hetken aikaa.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprika, poista siitä siemenet ja leikkaa se palasiksi.
- Lorauta tilkka öljyä kattilaan ja freesaa sipulisilppua muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää kattilaan valkosipuli, paprika, timjami ja ras-el-hanout. Freesaa vielä muutama minuutti. Lisää kattilaan kookoskerma (säästä hieman koristeeksi) ja kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä keittoa noin 10-15 minuuttia.
- Kaavi sillä aikaa kurpitsoista hedelmäliha irti ja lisää se kattilaan. Soseuta keitto ja mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunan mehulla.
- Jaa keitto lautasille ja viimeistele annokset kookoskermalla, granaattiomenansiemenillä, rouhituilla pistaasipähkinöillä ja tuoreella mintulla.
reseptitkeitot
granaattiomenakurpitsaminttupistaasisipulisitruunavalkosipuli