Negroni on klassikkococktail, joka valmistetaan kolmesta raaka-aineesta: ginistä, Camparista ja vermutista. Juoma on katkera ja vahva, appelsiininkuorisuikale antaa sille viimeisen silauksen.
Negronin alkuperästä ei ole varmuutta, mutta useimmiten kerrotun tarinan mukaan se sai alkunsa Firenzessä vuonna 1919, kun kreivi Camillo Negroni halusi nauttia vahvemman version Americanosta, jossa ginin sijaan on soodavettä.
Negroni on aperitiivi, eli se nautitaan useimmiten ennen ateriaa ruokahalua lisäävänä juomana. Sen seurana tarjotaan yleensä pieniä suupaloja, esimerkiksi oliivit sopivat hyvin katkeran juoman kanssa naposteltavaksi.
NEGRONI
Ainekset:
- 25 cl giniä
- 25 cl Camparia
- 25 cl punaista vermuttia
- suikale appelsiininkuorta
- jäitä
Valmistus:
- Mittaa gini, Campari ja punainen vermutti lasiin, sekoita lusikalla sekaisin. Lisää lasiin runsaasti jäitä ja kuorimaveitsellä raapaistu suikale appelsiininkuorta. Nauti heti.
reseptitjuomat
Camparidrinkkiginvermutti