Mangoinen sitruunajuustokakku on lopputalven ja kevään raikkain leivonnainen. Vegaaninen hyydytetty juustokakku on helppo tehdä tänä päivänä hyvin saatavilla olevilla raaka-aineilla.
MANGOINEN SITRUUNAJUUSTOKAKKU
Ainekset:
Pohja:
- 150 g vegaanisia keksejä (esim. Digestive tai Biscoff)
- 50 g vegaanista voita tai margariinia
Täyte:
- 4 dl kasvipohjaista vispikermaa
- 300 g vegaanista tuorejuustoa
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- 1 mango (1 ½ dl mangososetta)
- 1 dl vegaanista vaniljakastiketta
- 1 dl sokeria
- 3 pss vegegeliä
Koristelu:
- 1 mango
- tuoretta minttua (tai sitruunamelissaa)
Valmistus:
- Valmista pohja murskaamalla keksit esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksiseos pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
- Täytettä varten vatkaa vispikerma vaahdoksi. Vatkaa jouukkoon myös tuorejuusto, sitruunan hienoksi raastettu kuori sekä mehu.
- Kuori ja paloittele mango. Soseuta se esimerkiksi sauvasekoittimella. Tarvitset kakkuun 1 ½ dl mangososetta (jos yhdestä mangosta tulee enemmän, syö loput vaikka aamupuuron kanssa).
- Laita mangosose, vaniljakastike ja sokeri kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hyvin vatkaten vegegelit. Ota kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä parin minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Kaada seos sitten nauhana täytteen sekaan samalla voimakkaasti vatkaten.
- Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Peitä kakku kelmulla ja laita yön yli (tai vähintään neljäksi tunniksi) jääkaappiin hyytymään.
- Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Kuori mango ja leikkaa siitä juustohöylällä nauhoja. Koristele kakku mangonauhoilla ja mintun lehdillä.
Vinkit!
Tee gluteeniton kakku käyttämällä gluteenittomia vegaanisia keksejä. Tarkista myös, että käyttämäsi vispikerma, tuorejuusto ja vaniljakastike ovat gluteenittomia.
Mitä on vegegel?
Vegegel on Dr. Oetkerin vegaaninen vaihtoehto liivatteelle. Se pitää sisällään agar-agaria, johanneksenleipäpuujauhetta ja konjak-kasvia. Sen käyttö on vähintään yhtä helppoa kuin liivatteenkin, muista vain noudattaa ohjetta. Yksi vegegel-pussi vastaa kolmea liivatelehteä. Vegegel sekoitetaan kuumaan nesteeseen (1 pss per 1 dl nestettä) ja sitten kuumana suoraan hyydytettävään massaan voimakkaasti sekoittaen.