Lipstikkasuola sopii melkeinpä ruokaan kuin ruokaan. Valmista tätä helppotekoista ja upean aromaattista suolaa kesällä iso satsi koko vuoden tarpeisiin.
Parhaan makuisen yrttisuolan saa hienontamalla yrtit tuoreina suolan kanssa ja kuivaamalla vasta sen jälkeen. Näin yrttien maut suorastaan imeytyvät suolaan ja lopputulos on hurjan aromaattinen. Voit valmistaa tällä lipstikkasuolan reseptillä myös muita yrttisuoloja.
LIPSTIKKASUOLA
Ainekset:
- 1 osa lipstikkaa
- 1 osa (karkeaa) merisuolaa
Valmistus:
- Hienonna lipstikka ja mittaa monta desiä sait lipstikkasilppua. Laita tehosekoittimeen.
- Mittaa saman verran merisuolaa. Laita osa siitä tehosekoittimeen ja surauttele lipstikka hienoksi. Lisää loput suola ja sekoita, kunnes seos on tasaista.
- Siirrä lipstikkasuola voipaperin päälle pellille ja anna kuivua huoneenlämmössä. Sekoittele kuivumisen aikana muutamia kertoja muistaessasi.
- Laita suolamyllyyn ja säilö loput lipstikkasuolasta tiiviiseen purkkiin. Käytä yleismausteena.
reseptitsäilöntä
lipstikka